Thursday, May 24, 2007

Vest med hette og vikingmønster


Fafner er snar ferdig - noen runder til og jeg begynner på hodet :)


V-halsen ...

Har begynnt på en selvkomponert vest med hette og flette/dragemønster. Jeg skriver opp oppskriften fortløpende (det er vel mer for min egen del)

Garn: Babygarn Superwash merino ull fra europris
Antall: har kjøpt 12 nøster - håper det er nok....
Pinner:3,5
Strikkes med dobbel tråd.
Periode: 21.mai -

For og bakstykket:
Legg opp på rundpinne 240 masker og strikk 1 omgang vrangt og en omgang rett. Fortsett deretter med ribb 2 rett og 2 vrang til arbeidet måler 26cm. Dett deretter et merke i hver side (110m framme og 110 bak)Begynn og avslutt begge stykkene med 1 vrabg. (Det skal strikkes ytterligere 13cm før det splittes til armhull)

Bak:Strikk 53 masker (ribb) fra sidemerke og deretter 14 masker vrabg, fortsett ribb 53 masker til sidemerke. Front: gjør tilsvarende som bakstykket. Snu og strikk tilbake en omgang vrangt på retten og rett på vrangen. I enden av pinnen legg opp 14 masker på baksiden som festet i 14 masker på begynnelsen av pinnen (bli begynnelsen på V-halsen med flettemønster). Snu og strikk maskene vrang og fortsett ribbestrikk.

Oppskrift på flettene er henter fra Elsebeth Lavolds Viking pattern for knitting. Skal strikke Fafner bak på ryggen og Freya langs v-halsen og hetten

Når arbeidet måler ca 39 cm felles det for armhull i sidene.

No comments: