Thursday, May 31, 2007

Grytekluter



En ferdig 08.06.07. Oppdaterer bloggen med  bilde:) En igjen....
...............................................................................................................................................................
Jeg har begynt på et nytt sett som skal være gul/hvite. Disse strikker jeg litt annerledes; 101 masker på rundpinne, og "halv" lengde. Tror dette er mye raskere ;)

Thursday, May 24, 2007

Vest med hette og vikingmønster


Fafner er snar ferdig - noen runder til og jeg begynner på hodet :)


V-halsen ...

Har begynnt på en selvkomponert vest med hette og flette/dragemønster. Jeg skriver opp oppskriften fortløpende (det er vel mer for min egen del)

Garn: Babygarn Superwash merino ull fra europris
Antall: har kjøpt 12 nøster - håper det er nok....
Pinner:3,5
Strikkes med dobbel tråd.
Periode: 21.mai -

For og bakstykket:
Legg opp på rundpinne 240 masker og strikk 1 omgang vrangt og en omgang rett. Fortsett deretter med ribb 2 rett og 2 vrang til arbeidet måler 26cm. Dett deretter et merke i hver side (110m framme og 110 bak)Begynn og avslutt begge stykkene med 1 vrabg. (Det skal strikkes ytterligere 13cm før det splittes til armhull)

Bak:Strikk 53 masker (ribb) fra sidemerke og deretter 14 masker vrabg, fortsett ribb 53 masker til sidemerke. Front: gjør tilsvarende som bakstykket. Snu og strikk tilbake en omgang vrangt på retten og rett på vrangen. I enden av pinnen legg opp 14 masker på baksiden som festet i 14 masker på begynnelsen av pinnen (bli begynnelsen på V-halsen med flettemønster). Snu og strikk maskene vrang og fortsett ribbestrikk.

Oppskrift på flettene er henter fra Elsebeth Lavolds Viking pattern for knitting. Skal strikke Fafner bak på ryggen og Freya langs v-halsen og hetten

Når arbeidet måler ca 39 cm felles det for armhull i sidene.

Sunday, May 20, 2007

Smekker

Jeg har begynt å strikke på noen smekker for å bruke opp litt restegarn. Veldig kjekt.

Alle er strikket med 40 masker med dobbelt garn (babyull), men den lyseblå er på pinne 3,5 og de andre på pinne 4,5. Tror jeg skal lage en heklekant rundt de vite også! Den lyseblå mangler sløyfer til knute.

 


...og med en liten heklekant rundt....


 

Wednesday, May 16, 2007

Gryteklut


Den siste kluten  ble ferdig 31.05.07. Oppdaterer bloggen med  bilde:)
...............................................................................................................................................................
Har stikket en gryteklut ferdig! Disse skal jeg ha selv, men har planer om å strikke i mange varianter. Disse blir veldig tykke og gode.

Oppskrift
bomull i 2 farger
Pinner: 3
51 masker lengde 42 riller (dobbel lengde)

Gryteklutene strikkes hele tiden rett i dobbel lengde, og hekles sammen.

1 rille: Svart
2 rille: Første løftes løst av, og så strikkes annenhver maske med ny farge, og annenhver løftes løst av. Tilsvarende på tilbaketuren (tråden på baksiden!!)
3 rille: Svart farge frem og tilbake, gjenta 2-3

Tuesday, May 15, 2007

Hjallislue

Denne strikket jeg basert på bilder, og må si jeg var bra fornøyd når det hele var ferdig! Har også strikket i hvit.


Størrelse: voksen mann
Materialer: pinne 3
Garn (til pinne 3,5)

Rille: 1 rille = 2 p. 1.p: Rett, 2.p: Rett.

Legg opp 46 m på p 3 med (hvit) og strikk riller oppover samtidig som det økes 1 m i høyre side og felles 1 m i venstre side slik: 1.p (= rettsiden): 2 r, 1 kast (= 1 økning), strikk til det gjenstår 4 m og strikk 2 r sm, 2 r. 2.p (= vrangsiden): Strikk r til kastet og strikk så kastet vridd rett og deretter 2 r. Gjenta disse 2 p til arb måler 9,5 cm (20 riller).

Deretter felles det 1 m i høyre side og økes 1 m i venstre side, strikk slik: Neste p (rettsiden): 1 r, 1 m løs av, 1 r, trekk den løse m over, strikk til det gjenstår 2 m, 1 kast, 2 r. Neste p (= vrangsiden): 2 r, strikk 1 vridd r i kastet, strikk r ut p. Gjenta disse 2 p til det er strikket enda 9,5 cm (20 riller).

Fortsett med å øke 1 m i høyre side på hver 4.p og felle 1 m i venstre side på hver 2.p til arb måler 5 cm fra starten = midten av luen 2riller hvit +5 riller rød 3 riller hvit 3 riller blå.

Fortsett slik: fell 1 m i høyre side på hver 4. p og øk 1 m i venstre side på hver 2.p. til arb måler 29cm. Videre felles 1 m i venstre side på hver 2.p og det økes 1 m i høyre side på hver 2.p. til arb måler 38,5 cm. Nå felles 1 m i høyre side på hver 2.p og det økes 1 m i venstre side på hver 2.p til ferdig mål = 48 cm. Fell av.

Montering: Bakhodet på luen = den siden av arb som har 2 hele spisser og 2 halve spisser. Den midterste av de 3 hele spissene i motsatt side av arb ( = den butteste spissen) går ned i pannen foran. Nå syes luen sammen slik: Sy sammen på bakhodet med kastesting ved å sy første halve spiss sammen med første halvpart av første hele spiss. Videre syes andre halvpart av første hele spiss sammen med første halvpart av andre hele spiss. Deretter syes andre halvpart av andre hele spiss sammen med den siste halve spissen. Til slutt syes luen sammen midt bak. Bånd: Legg opp 4 m med blå på strømpep 2,5 og strikk 4 r * ikke snu arb, men før tråden bak de 4 r m, stram tråden og strikk dem igjen fra rettsiden *, gjenta fra *-* til båndet måler 15 til 17 cm, fell av. Strikk ennå ett bånd. Sy hvert bånd fast på vrangen av hver spiss i hver side.

41 riller hvit
5 riller rød
3 riller hvit
5 riller blå
3 riller hvit
5 riller rød
41 riller hvit

Babysett med fletter

 
Dette settet er jeg så stolt av. Jeg har ikke holdt på med håndarbeid så lenge, og dette settet omfattet min første bukse, jakke, kyse og sokker! Og jeg ble strålende fornøyd! Jeg har ikke sydd i knappene enda, og det er fordi jeg ikke har bestemt meg for hvilke.... Settet er nydelig, og jeg skal strikke flere av dette i ulike farger! Og det var overraskende raskt å strikke. Strikket dette ved påsketider.

Babyteppe med sløyfe


Dette strikket jeg til en venninne, men når jeg begynte på dette (for 2 år siden) hadde jeg kun strikket småting) Trodde dette skulle være raskt og greit, men da jeg ikke hadde kommet halvveis engang når fødselen var over ble det lagt på is. Strikket det etterhvert ferdig, og ligger nå på vent til en annen anledning :)

Babyteppe med bamser


Dette heklede teppet er det første jeg har heklet noen gang (med mindre jeg heklet noe på barneskolen...??) Oppskriften er fra et ukeblad (hjemmet eller allers som jeg fant hjemme hos svigermor). Det gikk overraskende raskt å hekle.

Mariusgenser




Min første genser. Er veldig stolt av denne! Den ble ferdig i kveld! Strikket bolen på rundpinne på retten hele veien, og klippet opp til armene etterpå.
Var ikke lite nervøs når jeg klippet! Hadde jeg fulgt oppsrkiften på dette hadde jeg strikket for og bakstykket hver for seg. Hvordan sandnesgarn strikker tofarget mønster på vrangen vet ikke jeg. Damen i garnbutikken
ga meg fine tips før jeg satte i gang.
 

Fulgte oppskrift fra Sandnesgarn, hefte Til fjells